Biografie Frank Monster

Frank Monster (18 jaar) is geboren op 20 oktober 2000 in Dordrecht en woonachtig te Köln.

Hoorn

Frank is begonnen met het bespelen van de hoorn in het harmonieorkest van de muziekvereniging Prinses Juliana te Klaaswaal. Achtereenvolgend heeft hij gespeeld in het Drechtsteden jeugdorkest van Tobe muziekschool, bij het symfonieorkest “Young Talent Orchestra” van het Codarts te Rotterdam (2015), Amsterdamse symfonieorkest ‘Ayphil’ onder leiding van Jacob Slagter (2016), bij  jongNBE West (2017), bij het Utrechtsch Student Concert (2018) en in 2019 op tournee met het Nederlands Studenten Orkest.

Frank heeft op hoorn bij het KNMF Hoekschewaard solisten concours in 2012 en 2014 in de jeugddivisie de 1e prijs gewonnen.

Maart 2017 bij het Prinses Christina Concours Oost heeft Frank een eervolle vermelding en de Donemus Prijs gewonnen voor een bijzondere vertolking van een Nederlandse compositie.

Vanaf oktober 2016 speelt Frank in het Jeugdorkest Nederland www.jeugdorkest.nl.

Vanaf 2019 studeert Frank aan de Hochschule fur Musik und Tanz Koln (Bachelor-studie) bij Professor Paul van Zelm.


Piano

Op zijn 10e jaar is Frank begonnen met de pianostudie. Vanaf 2016 volgt Frank pianolessen bij Marianne Boer aan de Sweelinck academie van het conservatorium in Amsterdam.

In december 2013 heeft Frank op piano het FlorenceConcours gewonnen te Den Haag. Op het Prinses Christina Concours West I april 2015 heeft Frank de 3e prijs gewonnen en bij het Koninklijk Concertgebouw Concours in juni 2015 was Frank één van de finalisten met piano. Bij het Steinway Pianoconcours in 2016 bereikte Frank de halve finale.

Frank heeft op 1 juli 2017 de Gerda Schunck-Cremer-beurs van het CS-Fonds van het Koninklijk Concertgebouworkest gewonnen.


Passie

Muziek is Frank zijn passie. Wanneer hij zelf niet bezig is met het bespelen van de piano of hoorn, luistert Frank veel naar diverse klassieke werken. Op zijn tiende hoorde Frank de piano in een muziekstuk en was hij meteen verkocht en moest er dan ook zo snel mogelijk een piano aangeschaft worden. Nadat hij zich verder ontwikkelde op de piano, werd het al snel duidelijk dat Frank zich verder wil ontwikkelen als professioneel musicus met hoorn en piano. Frank droomt ervan om in de grote concertzalen ter wereld als solist te mogen optreden en mee te spelen als beroepshoornist bij één van de bekende symfonieorkesten.